Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburg Koolhoven – Reeshof krijgt lijnbus

Buslijn 14

De woonwijk Koolhoven in Tilburg krijgt vanaf 3 november aanstaande een rechtstreekse bus-verbinding met de Reeshof, buslijn 14. De bus rijdt van de halte Koolhoven – Vreeswijk-straat tot halte Heyhoef  (winkelcentrum) en weer terug. Provincie Noord-Brabant en gemeente Tilburg hebben besloten om de buslijn in te voeren voordat de dienstregeling van 2012 in gaat, zodat reizigers nu al gebruik kunnen maken van deze nieuwe OV-voorziening.

Wethouder Roel Lauwerier zegt hierover: “We zijn blij dat we samen met de provincie tot deze verbinding zijn gekomen. Veel mensen, zeker in Koolhoven, zijn enorm gebaat met deze extra buslijn. Daarom is het goed dat de route al vooruitlopend op de nieuwe dienstregeling ingevoerd kan worden.”

De bus rijdt tweemaal per uur op werkdagen van 07.00 – 19.00 uur, op zaterdagen van 09.00 – 19.00 uur en op zondagen van 10.00 – 19.00 uur. Voor het vervoer wordt een klein 8-persoonsbusje ingezet. De buslijn wordt gereden door Veolia en gefinancierd door provincie Noord-Brabant en gemeente Tilburg gezamenlijk. Het eerste half jaar is de bus nog een proef, als voldoende reizigers gebruik maken van de voorziening wordt de buslijn definitief. Haltes zijn: Winkelcentrum Heyhoef, station Reeshof, Koolhoven West, Koolhoven Oost.

Mobiele versie afsluiten