Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburg krijgt een ‘Van der Valk’ viersterrenhotel

Hotel Tilburg

De heer Ben Van der Valk en Erik de Ridder, wethouder Economische Zaken, hebben vrijdag 11 november een intentieovereenkomst getekend voor de bouw van een Van der Valk hotel in Tilburg. Locatie voor de nieuwbouw is Kempenbaan, langs de A58. Het hotel biedt straks ongeveer 145 luxe hotelkamers, 15 vergader- en congresruimten, een restaurant, een bijzondere skybar en een zwembad met wellness faciliteiten. De bouw van het hotel zal kunnen beginnen in 2014.

Erik de Ridder zegt hierover: “Van der Valk is een begrip in het hotelwezen. Een sterk Nederlands merk. Het is geweldig dat ze kiezen voor Tilburg. Ze vestigen zich op een toplocatie langs de A58. Een plek in de nabijheid van de snelweg, met prima ontsluiting, maar wel gelegen in een groene, rustige omgeving. De komst van Van der Valk geeft onze hotel- en toerismesector een enorme stimulans en markeert het begin van een mooie toekomst voor de ontwikkeling van de Kempenbaan.”

De gemeente Tilburg heeft al eerder laten weten dat er behoefte is aan meer hotelbedden. De Van der Valk Exclusief groep speelt nu in op deze vraag. Door de centrale ligging in Brabant, in de driehoek ‘s-Hertogenbosch, Breda, Eindhoven, voldoet deze locatie perfect aan de wensen van Van der Valk. Onderzoek leert bovendien dat de zakelijke en particuliere markten in Tilburg zelf een prima basis vormen voor de vestiging van hotel met een viersterrenniveau.

Mobiele versie afsluiten