Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburg Lacrosse in finale Nederlands kampioenschap

tilburg lacrosse dames titanidesLacrosse is een nog relatief onbekende sport in Nederland. Daarentegen is het in Canada de nummer één zomersport en in de Verenigde Staten een professioneel betaalde sport. Lacrosse is een snelle, tactische sport welke gespeeld wordt door twee teams van elk tien of twaalf spelers welke een stick met een netje (de ‘cross’ genaamd) gebruiken om een rubberen bal te gooien en te vangen, met als doel het plaatsen van de bal in het doel van de tegenstander.

Het Tilburgse damesteam van de Lacrosse vereniging Titanides werd vijf jaar geleden nationaal kampioen. Sindsdien heeft de club een opmerkelijke groei doorgemaakt. 

tilburg lacrosseNederland kent twee mannen divisies en drie vrouwen divisies. De sportvereniging Tilburg Lacrosse staat met hun mannenteam dit jaar in de halve finale op zaterdag 11 juni, en zeer waarschijnlijk ook in de finale op zondag. Het gaat hierbij om het Nederlands Kampioenschap van het hoogste niveau lacrosse en nog nooit heeft de Tilburgse lacrosse vereniging zo hoog kunnen eindigen sinds haar start in 2008.

Een zeer bijzondere prestatie.

Het finale weekend vindt plaats in (en rond) het Excelsior Stadion in Rotterdam. De mannenfinale op zondag 12 juni 0m 15.00 uur wordt in het stadion zelf gespeeld.

Lacrosse wordt in veel  grote steden van Nederland gespeeld. Onder andere in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Delft, Groningen en Nijmegen. Vijf jaar geleden waren er slechts enkele lacrosse clubs in Nederland, maar inmiddels zijn er 17 Lacrosse verenigingen. Met meer dan 500 spelers is Nederland in rap tempo één van de leidende lacrosse landen in Europa aan het worden.

Meer informatie over Tilburg Lacrosse is te vinden op de website www.tilburglacrosse.nl.

Mobiele versie afsluiten