vrijdag 19 juli 2024

2 gedachten over “Tilburg moet weer een echte fietsstad worden

 1. Dan sluit ik me maar even aan met de ingezonden brief afgelopen week in het BD. Daar viel het oog op het verschrikkelijke fietspad bij de AHeyn XL. En eerlijk is eerlijk, ik ga na bijna 5 jaar weer fietsen op een driewielfiets, maar daar durf ik echt niet te gaan fietsen! Ik zou het graag doen, maar zie het me niet doen!

 2. Beste Bas

  Gelukkig eindelijk weer een GroenLinks-raadslid dat de fiets voorop gaat stellen. Na vele jaren getob, GL-steun aan nog meer parkeergarages in de binnenstad en afbraak van fietsvoorzieningen, lijkt er dan nu een kentering te komen.
  Niet voor niets heeft de PvdA-fractie vorig jaar een Zwartboek samengesteld met knelpunten in de stad, dat door GroenLinks-wethouder Mario Jacobs in ontvangst is genomen.
  Recent kregen we uit diens handen de maatregelen ter inzage die naar aanleiding van de door de fietsers in Tilburg aangedragen knelpunten zullen worden opgepakt.
  Hopelijk wordt Tilburg weer de beste fietsstad van Nederland, maar bij velen in deze stad is nog steeds weerzin te bespeuren tegen de fietser: want hoe fietsen we bijvoorbeeld zonder protest van oost naar west? Tot op heden is Tilburg helaas te zeer nog een autostad.
  Maar: met vereende krachten gaan we voor het gezonde milieuvriendelijke alternatief: Ga toch fietsen!
  Groet
  Hans Rube, burgerraadslid PvdA en initiatiefnemer Zwartboek Fietsen 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *