Site pictogram Tilburgers.nl

‘Tilburg Music Scene supports Ukraine’

Zondag 20 maart 2022 organiseert Jacques Mees samen met John Maes (Heyhoef Backstage) en Loek Sijbers (Facororium) een benefietconcert om Oekraine te steunen. Het concert begint om 14:00 uur in de Factorium Theaterzaal, Koninsplein 11a.

Louis de Kort van Heyhoef Backstage legt de achtergronden uit: “De Tilburgse Bob Dylan Tributor en singer songwriter Jacques Mees schrikt net als alle andere Tilburgers enorm van de gruwelijke beelden die tot ons komen uit Ukraine. Het leed en verdriet is voor hem niet aan te zien en hij voelt als artiest de drang om er iets aan te doen van wat binnen zijn mogelijkheden past.”

“Hij klimt in de telefoon op zoek naar een aantal gelijkgestemden en vind Heyhoef-Backstage voorzitter John Maes en Factorium directeur Loek Sijbers bereid om samen met hem in de bres te springen om op zondagmiddag 20 maart ‘Tilburg Music Scene supports Ukraine’ te organiseren. Binnen no-time melden zich een hele grote gevarieerde groep Tilburgse muzikanten die graag kosteloos hieraan mee willen werken.”

Jacques Mees; “Aangenaam verrast door de spontane medewerking van John en Loek zijn we aan de slag gegaan. We hadden wel 50 bandjes bij elkaar kunnen zetten die middag, maar dat was te veel van het goede. Het is een gevarieerde selectie geworden van muzikanten uit allerlei genres en we hebben dus voor iedereen wel wat te bieden, maar het belangrijkste blijf de aandacht en betrokkenheid bij de problematiek die tot ons komt”.

Louis de Kort: “Muziek maken verbind de Tilburgse gemeenschap ter ondersteuning van de actie Giro555. Het evenement zal gratis worden aangeboden aan het publiek maar een gulle gift in de collectebussen zal zoveel mogelijk worden gestimuleerd om op het einde van de middag toch een mooi bedrag bij elkaar te brengen voor een donatie aan Giro555.”

Zondag 20 maart – 14.00 uur – Factorium theaterzaal – Koningsplein 11a.

Mobiele versie afsluiten