Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburg op de bres voor ’t Boeketje – Wereldhave vreest schade aan reputatie

Zondag 28 januari 2018 kwamen veel Tilburgers in actie op het Pieter Vreedeplein om bloemist Johan Cools te steunen in zijn strijd om op het plein te mogen blijven. Eigenaar van de huurkiosk Wereldhave heeft aan ’t Boeketje de huur opgezegd, vanwege een toekomstige herindeling van het plein.

Aangevoerd door Gerard Korthout, ondernemer van theater De Boemel in de Spoorzone, gaf een keur aan musici en artiesten spontaan een optreden met ‘bloemen’ als gezamenlijk thema. Ondertussen tekenden nog eens honderden Tilburgers de petitie voor behoud van ’t Boeketje.

Vandaag – dinsdag 30 januari – ontvingen alle raadsleden een uitnodiging van Wereldhave om te komen praten. Dit naar aanleiding van het debat in de raadscommissie Vestigingsklimaat van 22 januari jl. en het vreedzame en muzikale protest van zondag.

De vastgoedreus schrijft onder andere: “Wij constateren vanuit Wereldhave dat zowel in het debat als ook in de media onjuistheden en/of onvolledige informatie omtrent dit onderwerp als ook over de investeringen en intenties van Wereldhave naar voren zijn gekomen. Voor ons is het als beursgenoteerde onderneming van belang dat er enerzijds juiste informatie naar de markt gecommuniceerd wordt en anderzijds vinden wij het van groot belang om een goede samenwerking in Tilburg te borgen zowel met het college als met de raadsleden en de ondernemers in de stad.”

Mobiele versie afsluiten