Site pictogram Tilburgers.nl

‘Tilburg Student App’ gepresenteerd

Er is een nieuwe App voor studenten ontwikkeld. Deze App helpt studenten om Tilburg te ontdekken en bevat informatie over evenementen en verenigingen waarbij studenten zich kunnen aansluiten. Daarnaast staat er in de app veel praktische informatie over wonen in Tilburg, het studentenleven, welzijn en gezondheid en studeren in coronatijd.

De nieuwe app is in samenwerking met studenten ontwikkeld en bedoeld voor alle mbo, hbo-, en wo-studenten en ook voor internationale studenten.

De app is sinds mei 2021 gratis de downloaden in de App Store en in de Play Store. De komende periode wordt de app steeds verder ontwikkeld en worden nieuwe opties toegevoegd. Voor de introductieweek (TOP week) is de app helemaal gereed.

In gesprek  met de studenten en met onderwijsinstellingen probeert de gemeente Tilburg zicht te krijgen op wat nodig is op het gebied van studentenwelzijn, zeker in deze coronatijd. Elke vier weken is er overleg vanuit de gemeente, met alle studenten- en studieverenigingen in Tilburg over het welzijn en welbevinden van studenten in Coronatijd.

Wethouder Marcelle Hendrickx (Onderwijs): “Zo is het ons bijvoorbeeld gelukt om studieplekken in de LocHal te creëren en door onze deelname in het Netwerk Kennissteden Nederland spreken we met andere gemeenten over studentenwelzijn en wisselen we initatieven uit. Ook deze Student App is een mooi voorbeeld van de samenwerking in de stad, ik hoop dat veel studenten er gebruik van gaan maken.”

De nieuwe ‘Tilburg Student App’ is nu  te downloaden op de diverse kanalen en er is een bijbehorende website.

Mobiele versie afsluiten