Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburg Textiles: 15de International Gipsy Festival

Alweer voor de 15de keer wordt in de tuin van Interpolis het International Gipsy Festival georganiseerd. Dit jaar in het weekeinde van 28 en 29 mei.

Op zaterdag strijden tien Nederlandse Balkan-georiënteerde bands in de Interpolistuin om de prijs van het meeste doorleefde leed in de Dutch Balkan Blues Contest. En op zondag kan worden genoten van De Balkan Brass Battle (met Boban en Marko Marković) versus Fanfare Ciocărlia. En dat zijn niet de enige grote namen; ook van de partij zijn de Hongaarse Kálmán Balogh met zijn Gipsy Cimbalom Band, en een speciaal voor het festival door Maurice Leenaars samengesteld Andalusisch flamencogezelschap.

De bekende ‘arabicana’-band ‘No Blues’ hangt de bonte was buiten met een mix met de cymbalonwizzard Vasile Nedea. En ook de Original Nadara Gipsy Wedding Band heeft beloofd om op volle toeren te gaan.

Zaterdag gratis toegang. Over de toegangskaarten voor zondag en meer informatie zijn te vinden op de website van het Gipsyfestival.

Dit jaar is Tilburg Textiles-jaar. Met dit culturele programma laat Tilburg zien wat er allemaal aan kunst en cultuur te beleven is in de stad. Het uiteindelijke doel is om samen met BrabantStad (Tilburg, Den Bosch, Helmond, Eindhoven en Breda) in 2018 verkozen te worden als Culturele hoofdstad van Europa. Ook het Gipsy Festival maakt onderdeel uit van het Tilburg Textiles programma.

Mobiele versie afsluiten