Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburg Trofee voor Betty Van Ham-Zandboer

Betty van Ham ZandboerOp vrijdag 3 oktober heeft Betty van Ham-Zandboer de Tilburg Trofee van de gemeente Tilburg ontvangen uit handen van burgemeester Peter Noordanus. Deze dag werd gevierd dat zij al 60 jaar in het St. Elisabeth van het gefuseerde Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis werkt. Ze kreeg de Tilburg Trofee vanwege haar lange staat van dienst en inzet voor het familiebedrijf Zandboer Tilburg B.V. en haar bijzondere betekenis voor patiënten en medewerkers van de locatie St. Elisabeth.

Betty van Ham-Zandboer ging in september 1954 op 14-jarige leeftijd van school om haar vader te helpen bij het opzetten van Zandboer Tilburg B.V. Dankzij haar inzet is zij mede verantwoordelijk voor wat het bedrijf nu is geworden: van de toenmalige kantine in het oude St. Elisabeth Ziekenhuis aan de Boerhaavestraat naar de exploitatie van diverse winkels – en tot voor kort ook de horeca- in de locatie St. Elisabeth van nu.

Bij haar 40-jarig jubileum heeft zij voor haar verdiensten reeds een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Betty van Ham-Zandboer is inmiddels 75 jaar en werkt nog steeds fulltime in het bedrijf. Zij kent, door haar werk in de horeca en de winkels, veel directies, specialisten, verpleegkundigen en medewerkers uit het heden en verleden van het ziekenhuis. Ondanks haar hoge leeftijd is zij nog steeds actief in de boetiek ‘De Allerleyhoek‘ van de locatie St. Elisabeth en ze is niet van plan om te stoppen met werken. Al 60 jaar zet zij zich met hart en ziel in voor medewerkers en patiënten van het ziekenhuis. Zij is een voorbeeld voor velen wat arbeidsethos en betrokkenheid betreft.

De Tilburg Trofee werd in 1970 door het gemeentebestuur ingesteld. De prijs wordt als ereblijk toegekend aan instellingen en verenigingen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad, bij het 100-jarig bestaan van instellingen, aan verenigingen en bedrijven met meerdere medewerkers, aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt gedurende een korte tijd bij een bijzondere gebeurtenis, en aan instellingen en verenigingen die bijzondere wedstrijden met een (inter-)nationaal karakter hebben gewonnen. De prijs bestaat uit een plastiek in de vorm van drie torens, het symbool van het gemeentewapen. Deze plastiek werd ontworpen door Hans Claesen.

Mobiele versie afsluiten