Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburg Trofee voor Factorium Podiumkunsten

Factorium Podiumkunsten heeft op zaterdag 16 februari 2019 de Tilburg Trofee ontvangen ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan en vanwege de belangrijke rol in de stad op het gebied van kunsteducatie. Locoburgemeester Marcelle Hendrickx reikte de Tilburg Trofee uit tijdens een besloten gala-avond in het Factorium in Tilburg.

Factorium Podiumkunsten is een instelling voor kunsteducatie met als werkgebied de gemeenten Tilburg en Goirle. Het biedt een groot scala aan lessen, cursussen en workshops op het gebied van de podiumkunsten: muziek, dans, theater en musical en heeft jaarlijks ruim 6.000 cursisten.

Voorheen, tot 2004, heette het de Tilburgse Dans- en Muziekschool. De huidige activiteiten zijn heel divers en qua niveau gericht op zowel beginners als gevorderden, amateurs als toekomstige professionals.

Factorium is ook een belangrijke partner voor het onderwijs omdat kinderen zich anders en beter kunnen ontwikkelen door gebruik te maken van de diverse cultuurdisciplines. Zo leren kinderen om anders te kijken, te luisteren en zichzelf te presenteren. Belangrijke zaken voor het stimuleren van creatief denken.

Factorium Podiumkunsten biedt daarnaast een podium voor diverse voorstellingen en uiteenlopende optredens voor zowel cursisten als derden. Factorium is ook actief in de wijk, waar zij jaarlijks vele mensen laten genieten van podiumkunst. Doel hiervan is om kunst en cultuur bereikbaar te maken voor iedereen en gebruik te maken van de verbindende kracht die dit heeft.

Regelmatig wordt er samengewerkt met allerlei partijen, zoals andere kunst- en cultuurinstellingen, amateurkunstenaars, onderwijs, bedrijven, podia, wijkcentra en kunstvakopleidingen.

Mobiele versie afsluiten