woensdag 24 april 2024

1 gedachte over “Tilburg uit de oude doos: Lange Nieuwstraat

  1. Dag,
    ik ben al sinds 1965 uit Tilburg weg en woon sindsdien in
    de Randstad, maar ik bezoek graag websites als deze. Het gebouw met het dakpunt naar de straatkant, nu kennelijk in het wit, moet mijn oude kleuterschool zijn, gebouw Amalia, dat ik in het begin van de jaren ’50 bezocht. Wat ik me nog van die tijd herinner zijn knipsels maken, met iedereen in z’n blote bast onder de hoogtezon liggen (toen een veel voorkomende gewoonte) en natuurlijk veel zingen. Van alle scholen in mijn leven was ik hier nog het gelukkigst, zo lijkt het tenminste achteraf.
    ’s Ochtends liep ik van huis over de Zuid-Oosterstraat, waar op het spoor toen nog dampende stoomtreinen langsreden, sloeg bij de spoorovergang bij de Heuvel rechts de Koestraat in en even later linksaf de Lange Nieuwstraat. Het wegverkeer bestond vooral uit fietsende arbeiders die naar hun werk gingen. Onderstaande link toont het gebouw zoals ik het heb gekend.

    http://www.regionaalarchieftilburg.nl/zoeken-in-databases/beeldonline-fotos-kaarten-etc/weergave/search/layout/result/indeling/gallery/form/beeldonline/q/zoekveld/lange%20nieuwstraat%20amalia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *