Site pictogram Tilburgers.nl

Keuzegids Masters: “Tilburg University beste algemene universiteit”

De Keuzegids is een onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt.

In de Keuzegids Masters 2017 behaalt Tilburg University de hoogste totaalscore van de negen algemene universiteiten en is daarmee (evenals in 2016) de beste algemene (master)universiteit van Nederland. Het gemiddeld aantal punten over alle universiteiten bedraagt 60,5 punten en Tilburg University scoort met 63 punten duidelijk hoger dan dit landelijke gemiddelde. De Keuzegids Masters 2017 vergelijkt en beoordeelt alle masteropleidingen, voor een groot deel op basis van oordelen van studenten en is een uitgave van het CHOI, Centrum Hoger Onderwijs Informatie.

Rector magnificus Emile Aarts: “Het is geweldig om te vernemen dat Tilburg University opnieuw de beste algemene universiteit is op het gebied van masteropleidingen en dat zoveel opleidingen het predicaat top hebben. Dit resultaat straalt op ons allen af en in het bijzonder op onze docenten die ieder jaar weer een absolute topprestatie leveren.”

Acht masters de beste in hun vakgebied

Dat Tilburg University het goed doet in deze editie van de Keuzegids Masters blijkt ook uit het feit dat acht (niet-unieke) masteropleidingen de eerste positie behalen in de ranking van hun vakgebied. Het gaat om de Research Master in Law, Rechtsgeleerdheid, Economics, Fiscale Economie, Strategic Management, Organization Studies en Medische Psychologie. Ook de lerarenopleiding Maatschappijvakken behaalt de eerste plaats.

De totaalscore is een lichte daling ten opzichte van 2016 (63,5), maar ligt beduidend hoger dan in 2015 (61,5 punten) en 2014 en 2013 (59 punten).

Vier topopleidingen bij Tilburg University

Met een totaalscore van 82 behoren de Research Master in Law en de Research Master in Social and Behavorial Sciences, volgens de normen van het CHOI, ook in 2017 tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs. Aan deze masters is daarom net als vorig jaar het kwaliteitszegel ’topopleiding’ toegekend. In de 2017 editie krijgen ook de masters International Management en Strategic Management (beiden 78 punten) het predicaat ’topopleiding’.

Bronnen: persbericht Tilburg University | Keuzegids Masters

Mobiele versie afsluiten