Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburg University organiseert opleidingsdag voor vluchtelingen

2016-05-27 Logo Tilburg UniversityOp donderdag 10 november 2016 organiseert Tilburg University in samenwerking met Stichting Nieuwkomers en Vluchtelingenwerk Brabant Centraal een opleidingsdag voor hoogopgeleide vluchtelingen. Doel van de dag is een realistisch beeld te geven van Nederlandse arbeidsorganisaties in het algemeen en die in Brabant in het bijzonder en het leggen van contacten die kunnen leiden tot een baan.

De opleidingsdag is opgezet om vluchtelingen en nieuwkomers te ondersteunen bij hun participatie in de Nederlandse samenleving middels werk én om organisaties kennis te laten maken met wat deze mensen te bieden hebben.

cc-screenshot-2In Tilburg is in april 2016 een proef gestart met het opstellen van een ‘competentiekaart’, welke vluchtelingen moet helpen zo snel mogelijk een kans te krijgen op de arbeidsmarkt.  Op deze dag wordt aan de vluchtelingen de werking van de zogenaamde Competence Card uitgelegd, waarna ze er onder begeleiding mee aan de slag gaan. Hoe er een breed profiel kan worden op gebouwd met de beschrijving van alle opleidingen, werkervaringen, competenties, ambities en talenten van de nieuwe inwoners. Aan de hand van deze brede registratie kan vervolgens gekeken worden naar passende mogelijkheden qua potentiële werkgevers, stageaanbieders, studie of vrijwilligerswerk.

Ook staan er colleges culturele diversiteit en werkcultuur in Nederland op het programma. De dag wordt afgesloten met een borrel waar bedrijven en organisaties aanwezig zijn om mee te netwerken. Mogelijk zijn die gesprekken de opstap naar een stage of baan.

Tilburg University is mede-initiatiefnemer van de dag vanwege de overtuiging dat zij medeverantwoordelijk is voor werken aan een betere wereld door onderzoek, onderwijs en innovatie van de samenleving.

Mobiele versie afsluiten