Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburg University stijgt op de wereldranglijsten van universiteiten

In de QS World University Rankings by Subject 2021 heeft Tilburg University haar posities over de hele breedte verder verbeterd. In de categorie Social Sciences & Management staat Tilburg University wereldwijd in de top 100 (#72). Dit is een belangrijke stijging vergeleken met 2020 (#92), 2019 (#115) en 2018 (#152).

De ‘QS World University Rankings by Subject’ is een belangrijke, internationale ranglijst van universiteiten, want deze lijst laat zien welke universiteiten de beste kwaliteit van hoger onderwijs geven en de beste kwaliteit in wetenschappelijk onderzoek. De QS-ranglijst wordt gemaakt door het Britse bedrijf Quacquarelli Symonds (QS). Deze ranglijst wordt gezien als een van de drie invloedrijkste en meest vooraanstaande ranglijsten van universiteiten.

Het College van Bestuur van de Tilburgse universiteit is blij met de resultaten: “Wij zijn erg trots op onze wetenschappers, die samen een belangrijke, kwalitatieve bijdrage leveren aan de maatschappij door met hun onderzoek en expertise oplossingen voor complexe vraagstukken te vinden. Actuele voorbeelden zijn de steun voor de logistiek rond de vaccinatiecampagne van het RIVM en voor de patiëntenzorg in het Elisabethziekenhuis in Tilburg. Wij willen graag onze dankbaarheid en waardering uitspreken voor al onze wetenschappers.”

In de onderliggende disciplines scoort Tilburg University hoog:

Op deze onderwerpen is Tilburg University ook de hoogst scorende Nederlandse universiteit. Bovendien vallen de scores voor Business & Management, Law & Legal Studies, Statistics & Operations Studies en Psychology ook binnen de wereldwijde top 100.

Mobiele versie afsluiten