Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburg viert Coming OutDay 2015 met regenboogzebrapad

2015-10-02 2 Heuvel Regenboog aanleg regenboog zebrapadZondag 11 oktober 2015 wordt de Coming Out Day 2015 gevierd. Daarom wordt op deze dag op het gemeentehuis de regenboogvlag gehesen. Tilburg viert deze dag samen met ongeveer 45 andere gemeenten in Nederland. De regenboogvlag symboliseert dat een ieder zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig kan voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook.

Afgelopen vrijdag 9 oktober 2015 opende wethouder Marcelle Hendrickx, in aanloop van de Coming OutDay 2015, op de oversteekplaats Heuvel – Korte Heuvel een regenboogzebrapad.

Dit bijzondere zebrapad, in de kleuren van de regenboog, staat symbool voor tolerantie tegenover homoseksuelen, biseksuelen en transgenders en is een geschenk van de gemeente Tilburg aan de stichting Roze Maandag ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum.

Naast Tilburg is er ook een regenboogpad te vinden in Utrecht en Maastricht. Omdat de regenboogpad geen officiële oversteekplaats aanmerkt is er in Tilburg bewust gekozen voor een plek waar de voorrang wordt geregeld door verkeerslichten. De kosten voor de gemeente Tilburg voor de aanleg van het regenboogzebrapad bedragen 4000 euro.

 

Mobiele versie afsluiten