Spring naar inhoud

Tilburg wil graag Super WK Wielrennen 2027 organiseren

Foto: John Geerts

Het Super WK Wielrennen is een nieuw wielerevenement dat voor het eerst in Glasgow zal worden georganiseerd in 2023. Uniek aan het concept is dat alle UCI-wielerdisciplines (behalve veldrijden) zullen plaatsvinden in één evenement. UCI is de internationale Wielerbond.

De mogelijke verdeling van de 15 WK-onderdelen over en binnen de provincies, wordt de komende maanden onderzocht. Er is al wel een voorlopige verdeling tussen de drie provincies. Tilburg zou graag samen met Breda de tijdritten willen organiseren.

Het wordt een groot evenement, dat op dit moment nog nooit is gehouden. Maar naar verwachting zal het Super WK wielrennen moeten plaatsvinden in september 2027, met ongeveer 2.700 topsporters en 6.000 amateursporters uit 120 deelnemende landen. Met 15 verschillende wereldkampioenschappen, uitgesmeerd over een kleine drie weken. Naar verwachting zullen hier 700 verschillende media verslag van willen doen.

Foto: John Geerts

De onderdelen waarvoor aan Noord-Brabant wordt gedacht, zijn: Tijdritten (5x) en de paratijdrit, BMX Freestyle, Mountainbike marathon, Indoor Artistic Cycling, Indoor Cyclobalen Gran Fondo.

De Koninklijke Nederlandse WielerUnie (KNWU), Sportcentrum Papendal en TIG Sports (bekend van de organisatie van de F1 Dutch Grand Prix in Zandvoort) hebben het initiatief genomen te onderzoeken of het mogelijk is het Super WK Wielrennen 2027 in Nederland te organiseren. Zij hebben daarvoor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Limburg en het Ministerie van VWS benaderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *