Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburg wint Europese ‘Green Light Award’

Dinsdag 12 april 2011 heeft de Europese Commissie in Brussel de GreenLight Award 2011 aan de gemeente Tilburg uitgereikt. Tilburg heeft deze internationale prijs gewonnen vanwege alle duurzame, energiebesparende openbare verlichtingsprojecten die in 2010 in de stad zijn uitgevoerd. De energiebesparingen, de bijzondere duurzame aard én het innovatieve karakter van de projecten zijn een voorbeeld voor andere gemeenten.

Roel Lauwerier, wethouder openbare verlichting: “We zijn er trots op dat we als GreenLight Partner zijn genomineerd én geselecteerd als winnaar van de Annual GreenLight Award Year 2011 voor alle in 2010 gerealiseerde projecten, ons complete ‘oeuvre’!”

De Europese Commissie reikt de GreenLight Award eens in de twee jaar uit voor bijzondere voorbeeldprojecten in energiebesparing. Tilburg heeft de prijs gekregen voor de volgende projecten:

Naast energiebesparing is deze verlichting ook veel goedkoper in onderhoud, terwijl de lichtkwaliteit flink verbeterd is. De energiezuinige LED-straatverlichting verbetert ook de leefbaarheid en duurzaamheid van de stad. De gemeente Tilburg is al jaren koploper in Nederland op het gebied van toepassen van energiezuinige verlichtingsoplossingen en is de eerste gemeente in Europa die op grote schaal overstapt op LED-straatverlichting en die ‘Licht op aanvraag’ toepast in een hele wijk.

greenlight logo
GreenLight logo

GreenLight-partners zijn organisaties die met de Europese Commissie de afspraak maken om kwalitatief hoogwaardige en energiezuinige verlichting toe te passen. Zij mogen het EU-GreenLight-logo voeren en worden als GreenLight-partner op verschillende manieren door de Europese Commissie extra in het zonnetje gezet; bijvoorbeeld via de GreenLight-website, bijeenkomsten van de Europese Commissie of via artikelen in vakbladen. Veel meer info hierover is te vinden in de brochure van het Europese GreenLight programma.

Mobiele versie afsluiten