Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburgers kiezen uitkijktoren in landschapspark Moerenburg-Koningshoeven

Vijf jonge kunstenaars en architecten maken een ontwerp voor een uitkijktoren in landschapspark Moerenburg-Koningshoeven. De toren komt langs het verkeersknooppunt De Baars (A58), tussen de hoofdrijbanen Breda – Eindhoven en Eindhoven – Breda.

De schetsontwerpen (zie ook onderaan dit artikel) zijn te zien van 7 augustus tot en met 24 augustus 2017 in de Bibliotheek op het Koningsplein. Bezoekers kunnen daar stemmen op hun favoriet. Daarna verhuist de tentoonstelling naar het Proeflokaal van de Abdij Koningshoeven waar direct omwonenden, grondeigenaren en andere belanghebbenden tot 30 september 2017 op de schetsontwerpen kunnen stemmen.

In mei 2017 werden beginnende ontwerpers en architecten opgeroepen om hun creativiteit aan te boren. Zij mochten ideeën beschrijven voor een uitkijktoren die de verbinding tussen de landschappen Moerenburg en Koningshoeven moet vormen. Eind juli presenteerden de vijf geselecteerde kanshebbers hun schetsontwerpen aan een commissie bestaande uit mensen van de Gemeente Tilburg, Rijkswaterstaat en Cupudo (Cultuur in het Publieke Domein). Begin oktober wordt de definitieve keuze voor het ontwerp bekend gemaakt. Daarna werkt de winnende ontwerper voor het einde van dit jaar zijn of haar schetsontwerp verder uit naar een definitief ontwerp.

Mobiele versie afsluiten