Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburgers mogen mensen nomineren voor een tegel in de Walk of Fame

Inwoners van Tilburg kunnen mensen aandragen die in hun ogen een tegel in de Walk of Fame verdienen. Dat moet voor 1 juli gebeuren.

 Een selectiecommissie bepaalt wie een tegel krijgt. Elk jaar wordt een Tilburger die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de stad geëerd met een tegel in de Walk of Fame in de Alexanderstraat. De Walk of Fame is aangelegd ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van Tilburg in 2009. Bekende en minder bekende Tilburgers die zich inzetten voor de stad of dat hebben gedaan, zetten er hun handtekening in het beton. Een commissie bepaalde tot nu toe wie een tegel kreeg. Vanaf dit jaar kunnen inwoners van Tilburg jaarlijks een kandidaat voordragen.

Mogelijke kandidaten moeten iets bijzonders voor de stad doen of gedaan hebben. De selectiecommissie is op zoek naar mensen die er echt uitspringen. Tilburgers die zich bijvoorbeeld inzetten voor de leefbaarheid, een bijzondere prestatie leverden of de stad op een unieke manier op de kaart hebben gezet. Bekend of onbekend, jong of oud, het maakt niet uit. Kandidaten kunnen aangemeld worden via e-mail: kabinet@tilburg.nl. In de mail moet de naam staan van de persoon die voorgedragen wordt en een gedetailleerde onderbouwing met feiten wat de persoon voor Tilburg betekent of in het verleden betekend heeft. Daarnaast een persoonlijke motivatie van de indiener waarom juist deze persoon een tegel in de Walk of Fame verdient. Het is de bedoeling om de tegel zo snel mogelijk na de zomervakantie te plaatsen. In 2013 werd een tegel gelegd voor Theo Clijsen. Deze Tilburger, die in 2012 overleed, zette zich op veel gebieden voor Tilburg in.

Mobiele versie afsluiten