Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburgers Nederlands Kampioen Theatersport

In het weekeinde van 12 en 13 maart vond in Utrecht voor de vijfde keer het Nederlands Theatersport Toernooi plaats. Daar werden de Tilburgers Joost Tijssen, Bram Timmers en Mark Dekker uitgeroepen tot Nederlands Kampioen.

In Utrecht streden 35 teams voor de titel van de beste theatersporters van het land. Theatersport is improvisatietheater in wedstrijdvorm. Vergelijk het met twee teams van televisie zoals De Lama’s of Alpaca’s die tegen elkaar strijden met scenes en zo de hoogste punten proberen te behalen op het gebied van amusement, techniek en inhoud.

Zelfstandige ondernemer Joost (32), dramastudent Bram (23) en eventmanager Mark (33) vormden samen met hun Friese collega Bonne Ziengs de Rainbow Warriors.

De Rainbow Warriors zijn een gelegenheidsteam met een roze randje. De geaardheid van de spelers is de gemeenschappelijke factor, maar bepaalt niet wie ze zijn of wat hun improvisatiekwaliteiten inhouden. Het leverde wel verrassende spelvormen op, zoals een Arie Boomsma-programma voor heterobekentenissen en Ellie Lust die met grondig onderzoek en etherdiscipline een moord weet op te lossen. Maar ook scenes over een loopgravenoorlog, het Songfestival, een Spaanse familievete en een lege bierkrat tijdens een voetbalwedstrijd werden niet geschuwd.

De eerste poulewedstrijd op de vroege zaterdagmorgen was meteen de allereerste wedstrijd als team. Drie andere poulewedstrijden, de kwartfinale en de halve eindstrijd verder stonden Joost, Bram, Mark en Bonne onverwacht zondagavond in de finale tegen Een Ander Team, met Tilburgers Jeroen Tessers en Huub Bakker in de gelederen. De Rainbow Warriors werden door zowel de jury als het publiek uiteindelijk tot winnaars gekroond.

Bron: persbericht

Mobiele versie afsluiten