Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburgs succes bij ‘Brabants Moiste’ 2011-2012: André van den Bogaart wint

Tijdens een optreden in de Speeldoos in Vught op zondagavond 21 april 2013 voor de verkiezing van het mooiste Brabantse lied in het dialect (Brabants Moiste) is de Tilburgse zanger André van de Boogaart gekozen als het beste lied. Hij vertolkte het nummer ‘Hey God’. Op Faceboek liet een dolgelukkige André weten: “Brabants Moiste gewonnen jeujjjjjj en nu vieren in de Weemoed.” De Tilburgse folkband Vandiekomsa haalde met ‘Het lied van De Kiepenboer’ een eervolle tweede plek. Reactie Facebook van zanger en gitarist David Cornelissen:”Maar voor mij nog veel belangrijker dan ’t wedstrijdgebeuren: ’t was ’n leuke avond!”

Een werkgroep had de liedjes beoordeeld en de beste 15 nummers gekozen voor de slotavond op 21 april 2013. Een gerenommeerde vak-jury koos vervolgens de beste Brabantse liedjes.

Sinds 2007 bestaat de verkiezing ‘Brabants Moiste Lied’ georganiseerd door de werkgroep Lokale Radio, met als winnaars uit het verleden:  ‘Kempische Strumkes’ van ’t Reusels Muziekske (2007), ‘Wa ge echt vur men betekent’ van Marie-Christien Verstraten (2008), ‘Durske ut duuzend’ van Ruud van der Heijden (2009) en ‘God, het blijft een heul gevecht’ van ex-voetballer Björn van der Doelen. De reageerde na afloop: ” “Er worden bij deze wedstrijd zulke uiteenlopende nummers ten gehore gebracht, ik had er geen idee van.”

In 2012 is de prijs overgeslagen, dus deze competitie ging over 2011 en 2012.

Hieronder de clip van de nummer 2: ‘Het Lied van de Kiepenboer’

Mobiele versie afsluiten