Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburgse bedrijf Indicia ontwikkelt AutThere app

Autismeweek 2015Via deze Autthere app, die tijdens de Autismeweek 2015 wordt gelanceerd, kunnen jongeren met autisme elkaar leren kennen en ideeën uitwisselen.

In opdracht van het AutismeFonds en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), dé organisatie in Nederland die vanuit het perspectief van mensen met autisme bouwt aan een autismevriendelijke maatschappij, heeft het Tilburgse bedrijf INDICIA in samenwerking met vormgever Canday de website en mobiele app van AutThere gerealiseerd. De website is al een paar weken live (als pilot) maar de App is tegelijk met de start van de Autismeweek 2015 gelanceerd.

 

Met behulp van deze app kunnen jongeren met autisme gemakkelijker met elkaar in contact komen. Op basis van een profiel kunnen jongeren zoeken naar iemand die gelijk gestemd is en contact leggen om te chatten of om af te spreken voor bijvoorbeeld de film. Ook kunnen ze op de app deelnemen aan een forum, en komen op de app activiteiten te staan waar jongeren aan mee kunnen doen. Hiermee wordt het sociaal isolement waar deze jongeren vaak mee te maken hebben  doorbroken.

Om de app zo dicht mogelijk bij de gebruiker te houden, is er een projectgroep van jongeren met autisme gevraagd mee te denken over hoe de app zou moeten werken. Ze zijn zij nauw betrokken geweest bij drie belangrijke aspecten van de AutThere app:

1. De kick-off; inventarisatie van de functionaliteiten;
2. De presentatie van het design; het logo is gekozen en functionaliteiten zijn aangepast;
3. Het testen van de app en toetsen of de functionaliteiten naar wens zijn

Bij de ontwikkeling van de app is rekening gehouden met de kwetsbaarheid van de gebruikers ervan. Daarom zijn er diverse veiligheidselementen ingebouwd, kan misbruik worden gemeld en worden er tips gegeven hoe veilig om te gaan met contacten.

Meer informatie over de Aut There app? Bekijk dan hier de Facebookpagina of de website

 

 

Mobiele versie afsluiten