Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburgse Ereprent voor 100-jarige ABAB

Op dinsdag 26 maart 2024 ontving Accountants Belasting Advies Bureau (ABAB) uit Tilburg de Tilburgse Ereprent vanwege het 100-jarig bestaan. Burgemeester Weterings reikte de ereprent uit tijdens een feestelijke jubileumbijeenkomst in het Willem II stadion in Tilburg.

In 1924 is ABAB ontstaan aan de Spoorlaan in Tilburg als boekhoudkundig bureau van de Noord-Brabantse Christelijke Boeren Bond (NCB). Vandaag de dag heeft ABAB 16 vestigingen in Nederland. Het hoofdkantoor bevindt zich nog altijd in Tilburg en is gevestigd in het EnTrada-gebouw.

Toen de Wet Inkomstenbelasting werd geïntroduceerd in 1914, werd boekhouden ingewikkelder en
landbouwbonden zagen het als hun taak om hun leden hierbij te ondersteunen. De NCB startte net als andere boerenorganisaties in Nederland een eigen landbouwboekhoudbureau. In 1924 werd daarom het Accountants Belasting Advies Bureau (ABAB) aan de Spoorlaan in Tilburg opgericht. De afgelopen decennia heeft ABAB vele ontwikkelingen doorgemaakt.

Aanvankelijk leverde ABAB alleen financiële ondersteuning aan de agrarische sector. Vandaag de dag levert ABAB naast de agrarische sector, ondersteuning en advisering aan bedrijven in de bouw, industrie en logistiek, maar ook aan grote onderwijsinstellingen en dienstverlenende bedrijven. ABAB heeft momenteel 700 medewerkers, verspreid over 16 kantoren in Nederland en levert diensten op het gebied van belasting en juridisch advies, Corporate Finance, Audit, Assurance, Salaris- en Personeelszaken en internationale vraagstukken.

 

Tilburgse Ereprent
De Tilburgse Ereprent is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd.

Zij zetten zich al jarenlang als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling in voor Tilburg. Het zijn bedrijven en organisaties die hun ontstaan in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente en is voor de jubilerende bedrijven en organisaties, vanwege de gekozen kunstvorm (grafische prent), uitermate geschikt om op te hangen en te tonen aan medewerkers, leden, klanten, relaties en bezoekers. Het ontwerp is van de- Tilburgse kunstenares Janine Hendriks van Kaftwerk.

Mobiele versie afsluiten