Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburgse Ereprent voor accordeonvereniging Les Musiciens Joyeux

De Tilburgse accordeonvereniging Les Musiciens Joyeux heeft op zondag 19 september 2021 de Tilburgse Ereprent ontvangen vanwege haar 50-jarig jubileum. Burgemeester Weterings heeft de Tilburgse Ereprent uitgereikt tijdens een besloten viering van het 50-jarig jubileum in de Pelgrimhoeve in Tilburg. Accordeonvereniging Les Musiciens Joyeux is een vereniging die haar roots in Tilburg heeft en na 50 jaar nog steeds een bloeiend orkest is.

Op 16 september 1971 is de vereniging opgericht in café De Lindeboom, aan de Heuvel in Tilburg. De accordeonvereniging is daarmee een echte Tilburgse vereniging die inmiddels bestaat uit 20 muzikanten onder leiding van dirigent en accordeondocent Tom van Aarle. Elke dinsdag wordt er gerepeteerd en regelmatig verzorgt het orkest belangeloos concerten bij evenementen en openingen in Tilburg. Daarnaast verzorgt het orkest belangeloos optredens bij diverse Tilburgse woonzorgcentra.

Het orkest treedt regelmatig samen met andere verenigingen in Tilburg op, zoals met het Mannenkoor La Renaissance en de NK Harmonie, maar ook met collega-accordeonverenigingen in de grensstreek van België. De vereniging biedt voor basisscholen het lespakket ‘Accordeon in de klas’ aan. Dat is een lesmodule van 20 tot 30 minuten in de vorm van een muziekles. Op deze manier laat de vereniging kinderen op de basisschool kennismaken met de accordeon en de mogelijkheden van het instrument.

Tilburgse Ereprent
De Tilburgse Ereprent is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd.

Deze organisaties zetten zich al jarenlang in voor Tilburg als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling. Het zijn bedrijven en organisaties die hun roots in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente en is voor de jubilerende bedrijven en organisaties, vanwege de gekozen kunstvorm (grafische prent), uitermate geschikt om op te hangen en te tonen aan medewerkers, leden, klanten, relaties en bezoekers.

Het ontwerp is van de Tilburgse kunstenares Janine Hendriks van Kaftwerk.

Mobiele versie afsluiten