Op vrijdag 6 oktober 2023 ontving Were Di Tilburg vanwege het 75-jarig bestaan de Tilburgse Ereprent. Wethouder Maarten van Asten reikte de ereprent uit tijdens de lustrumreceptie van Were Di Tilburg, IJsclubweg 2 in Tilburg.
Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd de Rooms Katholieke Sportvereniging Were Di opgericht. Binnen de vereniging konden sporten als voetbal, handbal, tafeltennis en atletiek beoefend worden. In 1946 nam Miep Sikkema het initiatief tot het oprichten van een dameshockeypoot. Om competitie te kunnen spelen moest de vereniging aangesloten zijn bij de KNHB. Die stelde dat de hockeyclub geen onderdeel mocht zijn van een sportvereniging. Daarom werd de hockeyafdeling afgesplitst van de sportvereniging en werd in mei 1947 de Rooms Katholieke Tilburgse Mixed Hockey Club (RKTMHC) Were Di opgericht. De koninklijke erkenning als vereniging volgde een jaar later, vandaar dat 1948 als het officiële oprichtingsjaar wordt beschouwd.
De vereniging, inmiddels de tweede grootste sportvereniging in Tilburg, heeft vele hoogtepunten
gekend. Zo waren de dames in 1977 en 1978 landskampioen en werd Were Di in 1978 derde in de Europacup 1 in Barcelona. Were Di leverde diverse spelers aan het nationale team en op het WK in 1978 voor landenteams werd Werediaan Cathy Woudenberg uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. Dankzij twee goals van haar veroverde Nederland de gouden WK medaille.
In 1988 ontstond de unit jeu de boules en vijf jaar later de unit tennis, na de aanleg van zes kunstgrasbanen.
Sinds 2006 kon er ook beachvolleybal gespeeld worden, tot 2018, toen deze sport verhuisde naar het
Spoorpark. In 2018 is aan de omni vereniging de unit lacrosse toegevoegd. In juni 1999 werd de naam
veranderd in Tennis-, Hockey- en Jeu de boules Club (THJC) Were Di. Omdat de verenigingen-activiteiten daarna waren uitgebreid met beachvolleybal en om te voorkomen dat steeds een nieuwe naam moest worden gekozen, werd besloten om de naam met ingang van 18 maart 2007 te veranderen in Were Di Tilburg.
De woorden ‘Were di‘ zijn middeleeuws Nederlands en betekenen zoveel als ‘verweer je, knok ertegen, laat je niet kennen’. De spreuk “Were di” werd zo’n 700 jaar geleden al gebruikt, zegt men, door hertog Jan van Brabant (1252-1294)