Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburgse film ‘Bullet Time’ is Nederlandse inzending voor de Academy Awards

De in Tilburg gemaakte animatiefilm ‘Bullet Time’ is geselecteerd als de Nederlandse inzending voor de Academy Awards, beter bekend als de Oscars. De film gaat Nederland vertegenwoordigen in de categorie ‘Animated Short Film’.

Deze korte animatie-western ‘Bullet Time’ is gemaakt door Frodo Kuipers, Merlijn Passier en Rudi Brekelmans. De film is in de Tilburgse Studio Nova geanimeerd door Frodo Kuipers en Elian van der Heiden.

‘Bullet Time’ is op 23 en 24 september te zien op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Stichting Studio Nova bestaat sinds april 2016 en zet zich in voor de emancipatie van de Brabantse film- en animatiesector.

De bedoeling is om te bouwen aan een volwassen filmindustrie waar makers de ruimte krijgen om hun visie op het scherm te krijgen. De oprichters van de Studio Nova willen talent binden aan de stad en de regio en uitgroeien van een kleine kern van makers naar een volwaardige film- & animatiestudio waar producties worden gemaakt die internationaal aanzien oogsten.

 

De film werd gekozen door de Oscar® selectiecommissie Korte Animatiefilm, welke bestond uit afgevaardigden van het Holland Animation Film Festival (HAFF), KLIK – Amsterdam Animation Festival en de Animatie Producenten Nederland (ApN).

Mobiele versie afsluiten