Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburgse Kermis 2015: mix van klassiekers en spannende nieuwkomers

De Tilburgse kermis 2015 begint volgend jaar op vrijdag 17 juli. De binnenstad van Tilburg wordt dan weer tien dagen lang omgetoverd tot het grootste kermisterrein van de Benelux. De Kermis eindigt volgens traditie op de laatste zondag van juli (26 juli) met het afsluitend vuurwerk.

In 2015 kunnen bezoekers van de Tilburgse Kermis over een drie kilometer lang lint door de binnenstad genieten van meer dan 200 attracties. De vaste tradities en themadagen die de Tilburgse Kermis bijzonder maken zijn er ook in 2015 weer. Zoals de Roze Maandag, Blauwe Zondag, de grote Nostalgische Kermis, de kermisexpositie in het Paleis Raadhuis, de kermis-mis op de 1e zondag en de begrafenis van de kermis met een spectaculair vuurwerk bij de Piushaven.

Op de Tilburgse Kermis 2015 een aantal nieuwe attracties maar er is ook plek voor populaire klassiekers. Nieuw is onder meer de Free Fall Tower.

Kermis Attracties Tilburgse kermis 2015 (voorlopige lijst)

De Free Fall Tower is 80 meter hoog en komt op de Heuvel. Daar zal hij boven de kerktoren uitsteken. Het is de hoogste attractie die ooit in Tilburg op de kermis stond. Andere nieuwe attracties zijn onder meer de Encounter, een multimedia show waar aliens de hoofdrol spelen, en de Spinning Coaster XXL, de grootste attractie met draaiende gondels van de Benelux.

Wethouder Erik de Ridder: “We gaan er voor zorgen dat de kermis van 2015 ook weer een geweldige wordt voor de meer dan een miljoen bezoekers die we verwachten. Onze ambitie is om samen met de kermis- en horecaondernemers een kermis te blijven organiseren die voor iedereen een enorme aantrekkingskracht houdt. Voor zowel bezoekers als ondernemers. Kermissen hebben te maken met teruglopende inkomsten en er komen minder bezoekers. Dat is een landelijke trend die we ook in Tilburg zien. In het najaar van 2015 presenteren we een nieuw plan waarmee de Tilburgse kermis vooruit kan. Dat maken we samen met de inwoners van de binnenstad, de horeca en de exploitanten.”

De Tilburgse kermis 2014 trok slechts 1,3 miljoen bezoekers, 200.000 minder dan vorig jaar en daalde de opbrengst voor de gemeente Tilburg met achthonderdduizend euro minder aan verpachtingen dan in 2013. Voor 2015 zal het de opbrengst van de Tilburgse Kermis dus opnieuw minder zijn.

kermis bezoekers opbrengst

Mobiele versie afsluiten