Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburgse Revue ‘de TóP013’ spettert van het toneel

De Tilburgse Revue is bezig met een metamorfose en dit was goed te zien in ‘de TóP013’, waarbij Maxima (Eline Olieslager) na een droom over Koningsdag 2017 rechtop schiet in het Koninklijk bed en met Koning Willem Alexander (John Vermeer) overweegt om naar Tilburg te verhuizen. De Prinsessen Amalia, Alexia en Ariana (Zoë Knops, Anouk Snels en Dény van Etten) horen dit en besluiten om te gaan kijken of Tilburg wel zo’n leuke stad is.

Dit is ook meteen de meest verfrissende rode draad in ‘de TóP013’, waardoor scènes vlot in elkaar overlopen en er cohesie in het stuk ontstaat. Het spel van de Prinsessen is fris en naturel, waardoor ik vanaf de eerste scène de ‘echte’ Prinsessen zag.

In een Revue zitten ook massale scènes met dans en ensemble. Dit komt voor de pauze schitterend in beeld tijdens de ‘Roze Maandag’, waarbij er een prachtig plaatje wordt geschoten in de schiettent. Knap werk van choreograaf Ilona Hendriks.

De zang van zowel de solisten als het ensemble is over de hele linie zuiver en goed te verstaan, waarbij het compacte combo onder leiding van Sander Vredenborg op een efficiënte manier muzikaal ondersteunt. Alleen in de massale scènes mag het combo net iets meer body hebben.

Buiten de cast van ruim 40 amateurs en het ensemble van de Souvenir Theater Compagnie, is er ook ruimte voor de Tilburgse singer-songwriter Hind Hakki, die mij na de pauze ontroerde met het lied ‘TilburgsAns’, wat zij ingetogen en met gevoel weet te brengen.

Tilburgse Revue ‘de TóP013’ is nog te zien in theaters Tilburg op:

Productieleider: Marie-Thérèse Blomme
Regie: Joris Donders, Linda van den Hout
Vormgeving: Paul Urbanus

Choreografie: Ilona Hendriks
Muzikaal leider: Sander Vredenborg
Singer-songwriter: Hind Hakki
Koor repetitor: Jozan van Balkom
Grime: Ilse Tabbers
Fotografie: Frans van Aarle

Mobiele versie afsluiten