Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburgse scholieren doen mee aan de E-waste race

Leerlingen van basisscholen gaan in de Tilburg elektronisch afval (e-waste) inzamelen. De school die het meeste inzamelt wint een prijs.

Bewoners uit de wijken kunnen via de website ewasterace.nl aangeven of ze elektronisch afval hebben en waar en wanneer dat opgehaald kan worden. De wedstrijd voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 loopt tot 31 oktober 2014. De school die het meeste ophaalt, wint een schoolreis voor de klas.

Door mee te doen aan de zogenoemde e-waste race leren scholieren meer over het recyclen van elektronische apparatuur. De wedstrijdvorm maakt het sorteren leuker voor de leerlingen en makkelijker voor de buurtbewoners.

Dit project maakt zowel scholieren als buurtbewoners bewust van het groeiende probleem van elektronisch afval en laat zien dat recyclen de moeite waard is. De scholen die op dit moment meedoen zijn: BS de Wegwijzer, OBS Koolhoven en OBS de Blaak. Scholen kunnen zich aanmelden via de website. Het ingezamelde elektronisch afval van de e-waste race wordt ingeleverd bij de gemeente om goed gerecycled te kunnen worden.

repair cafe samen repareren
Repair Café 013 controleert op e-waste

Inwoners van Tilburg kunnen natuurlijk ook eerst een poging wagen om hun kapotte elektronisch apparatuur te laten nakijken en eventueel repareren door deskundige vrijwilligers van het Repair Cafe 013 en/of PC-Restart. Zodat ze zeker weten dat de defecte apparatuur tot de categorie e-waste behoort.

Het Volgende Repair Cafe 013 wordt gehouden op 25 oktober tussen 13:00 en 17:00 uur bij wijkcentrum ‘In de Boomtak’.
PC-ReStart is elke dinsdag, woensdag en donderdag van 13:00 tot 17:00 uur geopend bij wijkcentrum ‘In de Boomtak’.

Mobiele versie afsluiten