Site pictogram Tilburgers.nl

Tilburgse troubadour Thomas Pieters: De Heikant ‘Zo kom je nog eens ergens’

Thomas PietersThomas Pieters wil de stad leren kennen. Daarom kun je de 28-jarige singer-songwriter Thomas Pieters de laatste tijd overal in Tilburg tegenkomen. Met zijn gitaar speelt hij liedjes op verschillende plekjes in de stad. Thomas Pieters is op Tilburg Tour.

“Ik heb op het centraal station gespeeld, met de conducteur gezongen, ik heb gespeeld in het stadspark, op de kermis en het stadsstrand“, vertelt de zanger. Dinsdagavond speelde hij in zorgcentrum De Heikant. “Zo kom je nog eens ergens.” De bewoners van De Heikant vinden de liedjes van Thomas prachtig. “En dat komt zomaar spontaan binnenwandelen”, zegt een dame bij het eten. Een andere vrouw: “Ja, dit is toch leuk zo. Hij kan heel mooi zingen.”

Het plan vatte hij op nadat hij net in Tilburg kwam wonen. Thomas Pieters wilde zijn nieuw stad leren kennen. “Ik had al eerder een lied over kassameisjes. Dat heb ik toen in veel supermarkten gespeeld. Van daaruit bedacht ik het plan om op mooie plekjes in Tilburg te spelen.”
“En het is ook heel leuk om een keer op andere plekken te spelen”, zegt Thomas. “Het is weer wat anders dan een concertzaal of een café. Een beetje troubadour gaat gewoon op Tilburg Tour.

Thomas Pieters maakt van al zijn optredens verschillende videoclip. voorlopig elke maandag zijn nieuwe liedjes op tilburgers.nl

Mobiele versie afsluiten