Site pictogram Tilburgers.nl

Winnaars Tilburgse Vrijwilligerspijzen 2016

glashelderOp vrijdagavond 4 november zijn bij Interpolis de Tilburgse Vrijwilligersprijzen 2016 uitgereikt. In de categorie vrijwilligers ging de titel ‘Vrijwilliger van het jaar’ naar John Brocken. Het Boekenschop werd uitgeroepen tot ‘Vrijwilligersorganisatie van het jaar’ en de ‘Jonge Vrijwilligersprijs van het jaar’ ging naar Hendrik de Kok.

John Brocken is al jarenlang een van de drijvende krachten achter het jaarlijkse G-voetbalweekend, het grootse sportieve evenement voor mensen met en zonder beperking. Daarnaast is hij actief als vrijwillige sportcoach en is hij de fotograaf voor het Sint Nicolaas Comité.

20150825 Het Boekenschop De Paardebloem BredasewegBij Het Boekenschop, gevestigd in de pand van de voormalige Paardenbloem aan de Bredaseweg, worden zes dagen per week tweedehands boeken ingenomen en weer verkocht. Alle opbrengsten daarvan komen ten goede aan goede doelen in Tilburg en omgeving. Het team van Het boekenschop bestaat uit vijftien gedrevenheid en enthousiasme vrijwilligers.

De vluchtelingenstroom in Griekenland maakte zo veel indruk op Hendrik de Kok, dat hij spontaan besloot in actie te komen. Op 20-jarige leeftijd hielp hij in vluchtelingenkampen op Lesbos en in Duinkerken en Idomeni. Zo’n zwaar vrijwilligerswerk is op zichzelf al bijzonder, laat staan op deze jonge leeftijd. Daarom reikte wethouder Marcelle Hendrickx hem de Jonge Vrijwilligersprijs 2016 uit.

In totaal brachten ruim 1.800 Tilburgers hun stem uit. Samen met de stemmen van de vakjury, die bestaat uit Julia Burgers (Bestuurssecretaris van de Zusters van Liefde, in haar vrije tijd bestuurslid van Feniks}, Harry Nefs (Voorzitter Tilburgse Sportraad) en Boyke Brand (Directeur van het Factorium Podiumkunsten), resulteerde dit in de uiteindelijke winnaars. De Jonge Vrijwilligersprijs 2016 is toegekend door de voordrachtsjury onder voorzitterschap van Gon Mevis (directeur/bestuurder van ContourdeTwern).

In opdracht van Gemeente Tilburg organiseerde ContourdeTwern de uitreiking van de Tilburgse Vrijwilligersprijzen. Interpolis en Rabobank Tilburg e.o. stelden het prijzengeld beschikbaar en verzorgden de feestelijke prijsuitreiking. Brabants Dagblad en Stadsnieuws zorgden voor een grote presentatie van alle genomineerden. Daarnaast mochten de winnaars zich na afloop nog verheugen met een extra prijs, een ballonvaart aangeboden door Rabobank Tilburg e.o.

Mobiele versie afsluiten