Site pictogram Tilburgers.nl

Tilia Labyrint geopend in Stadsbos013 bij Grotto

Wethouder Mario Jacobs en initiatiefneemster Hetty Kerkhof lopen als eerste door het Labyrint. Foto: John Geerts

Midden in de Oude Warande, op een steenworp afstand van Grotto is vanmorgen 4 mei 2019 het Tilia Labyrint officieel geopend door Wethouder Mario Jacobs.

Frans-Jan Bertens, expeditieleider van Stadsbos013, waar de Oude Warande onder valt, roemde het bijzondere initiatief en ziet graag deze ontwikkeling in het Stadsbos van Tilburg.

Tijdens de openingstoespraken van Wethouder Mario Jacobs begon het hard te hagelen, een bijzondere winterse bui op 4 mei.  Het labyrint was daarna met een witte hagelkristallen bedekt.

Uitleg over het Labyrint. Foto: John Geerts

Het geopende labyrinth is iets bijzonders want een labyrinth is anders dan een doolhof: je kunt de route namelijk wel zien, terwijl in een doolhof hoge heggen staan zodat je de weg moet zoeken. En in een labyrint zijn de ingang en uitgang hetzelfde dus kom je altijd weer bij het begin uit.

De bedoeling van een labyrinth is, dat je die afloopt wanneer je eens rustig wil nadenken, of wanneer je gewoon veel zorgen aan je hoofd hebt. Het kan dan rustgevend zijn om door een labyrinth te lopen, zodat je even de tijd hebt voor jezelf.

De eerste rondjes door het labyrinth Foto: John Geerts

Initiatiefneemster Hetty Kerkhof, van de stichting Ancient Power zal het labyrinth samen met vijf ‘hoedsters’, vrijwilligers gaan onderhouden en er zullen ook workshops worden gegeven voor wie meer over het labyrinth wil weten.

Meer uitleg is te vinden op de website Ancient-Power van initiatiefneemster Hetty Kerkhof

Mobiele versie afsluiten