Site pictogram Tilburgers.nl

Tine van de Weyer (PvdA) wordt lid van Provinciale Staten van Brabant

tine de weyerTine van de Weyer, voorheen raadslid namens de PvdA, wordt op 3 oktober aanstaande beëdigd als lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Zij volgt hiermee haar partijgenoot Henk Leenders op, die lid wordt Tweede Kamerlid voor de PvdA. Tine van de Weyer gaat zich bezighouden met cultuur en samenleving.

Driek van Griensven uit Berkel-Enschot, eveneens voormalig raadslid in Tilburg en al langere tijd lid van de Provinciale Staten, neemt de functie van vice-fractievoorzitter over.

Via Facebook maakte Tine van de Weyer dit nieuws zelf bekend:

“Cultuur als Motor van de Samenleving.”

“Vandaag werd bekend dat ik per 3 oktober a.s zal worden geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten van Brabant. Een eervolle taak. Wie me kent weet dat ik heel blij ben met het vertrouwen dat ik op deze manier krijg om Brabant nóg mooier te maken dan het al is. En wie me nog beter kent weet dat mijn belangstelling breder is dan cultuur alleen maar vooral de samenleving als geheel. En dat natuur en groen, ecologie, economie en mobiliteit (en vooral de duurzame variant daarvan) me minstens zozeer aan het hart gaan als de exclusiviteit van de cultuur alleen. Ik ga dus voor het geheel dat Brabant rijk is.”

“En niet cultuur én samenleving, niet naast elkaar maar vervlochten in ‘Cultuur als Motor van de Samenleving’. Dat is mijn droom. En die ga ik waarmaken. Cultuur is niet alleen voor de ‘happy few’ maar voor alle Brabanders van jong tot oud(er). Cultuur als motor. En wie onderdelen heeft: ik ben koopvrouw voor de meest innovatieve ideeën om die motor vitaal aan de praat te houden.”

“Allen: dank voor het vertrouwen.”

Mobiele versie afsluiten