Site pictogram Tilburgers.nl

TiU-studenten starten crowdfundingactie voor ‘broodpater’ Gerrit Poels

Gerrit-Poels‘Broodpater’ Gerrit Poels bezorgt nog elke nacht brood bij vele Tilburgers die geen cent te makken hebben. De inmiddels bijna 86 jarige broodpater Gerrit Poels stapt nog elke nacht, bij weer of geen weer, als het nu regent, sneeuwt of vriest, op de fiets om minderbedeelden in de Tilburgse samenleving te helpen.

Altruïsme: iemand helpen zonder eigenbelang. Dat is het levensmotto van Gerrit Poels,  ‘de Broodpater’. Vier cultuurwetenschappen studenten Jula van Doorn, Stefan Voeten, Saskia Klaassen en Vino Avanesi van Tilburg University vinden daarom dat deze man een steuntje in de rug verdient.

Een reden voor  deze vier studenten om aan Gerrit Poels te gaan vragen wat zij voor hem konden betekenen. Met een glimlach en bijna zonder te knipperen antwoordde de Broodpater: “geld, dan kan ik meer mensen helpen.” Daarom hebben zijn het project De Broodpater bedacht waarmee ze 10.000 euro willen inzamelen voor Tilburgs bekendste weldoener broodpater Gerrit Poels. Nadrukkelijk vermeldde Poels dat hij geen verwachtingen had van het project en dat alle beetjes zouden helpen.

Met het totale bedrag dat de vier studenten willen ophalen kan de Broodpater ongeveer vier maanden zijn werk doen. Wellicht nog belangrijker is het feit dat met dit geld een invulling kan worden gegeven aan de toekomst van stichting Broodnodig. Zo vertelde Poels dat hij vreest dat zijn stichting na zijn overlijden volledig vervalt in de bureaucratie die zo kenmerkend is voor andere hulporganisaties. En dit zou een ongewenste ontwikkeling zijn, of zoals Poels dat zelf stelt: “ik ben geen hulpverlener, ik help”.

Hoe kun je meehelpen ?

Door een bedrag tussen de tien en tienduizend euro te doneren aan stichting Broodnodig via onepercentclub en ontvang een über hippe Broodpater-tas naar keuze! Kom op…Het is tijd om die suffe boodschappentas in te ruilen voor deze jute tijger met opdruk.

Like de Facebookpagina en volg het project op Twitter, deel berichten over armoede zodat de boodschap wijdverspreid wordt en maak kans op een hippe Broodpater-tas. Deze tas is bedrukt met een kek ontwerp of gedicht van een jonge kunstenaar.

Wens je jouw gedicht of ontwerp ook op een tas? Stuur dan een bericht naar ons via FacebookTwitter of broodpater@gmail.com

 

Mobiele versie afsluiten