Site pictogram Tilburgers.nl

Toespraak Jeroen Dijsselbloem tijdens Opening Academisch Jaar 2016-2017 van Tilburg University

Op maandag 5 september wordt het Academisch jaar geopend op de Tilburgse Universiteit (Tilburg University). Bij deze gelegenheid zal  Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem een toespraak houden over de ‘digitale samenleving’, volgens het thema van de opening:  ‘How to survive without internet; towards a digital society where people matter.’

Voorzitter van het College van Bestuur Koen Becking spreekt over zijn visie op een verregaande vorm van samenwerking van kennisinstellingen in het zuiden van Nederland. En rector magnificus Emile Aarts, die de zitting om 16.00 uur opent,  overhandigt de eerste editie van het ‘Best Entrepreneurial Student Initiative Award’.

Voor de ‘Best Entrepreneurial Student Initiative Award’ strijden drie veelbelovende student-ondernemers om het beste ondernemende studenteninitiatief. Genomineerde bedrijven zijn: DUODEKA, JAMWerkt en Scribbr. Erik de Bruijn, alumnus van Tilburg University en medeoprichter van het succesvolle, innovatieve bedrijf Ultimaker, leidt de battle in. Ultimaker ontwikkelt open source 3D-printers en tools, met als ultiem doel een nieuwe wereld te faciliteren.

Voorafgaand aan de zitting ondertekenen Tilburg University en de University of Liberia een verlenging van de samenwerkingsovereenkomst voor het uitwisselen van kennis.

Mobiele versie afsluiten