Site pictogram Tilburgers.nl

Tom Smeets hoogleraar Klinische Psychologie

Tom Smeets Foto: LinkedIn

Tom Smeets is per 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar Klinische Psychologie aan de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences. Tom Smeets wordt tevens de nieuwe voorzitter van het departement Medische en Klinische Psychologie. Dat heeft de Universiteit van Tilburg vandaag bekend gemaakt.

Tom Smeets is momenteel werkzaam aan de faculteit Psychology and Neuroscience van Maastricht University, waar hij senior onderzoeker is op het gebied van de experimentele psychopathologie. Zijn expertise betreft onderzoek op het gebied van stress en geheugen, angstconditionering en vermijdingsgedrag, psychofysiologie en psychoneuroendocrinologie (studie van hormoonfluctuaties en hun relatie tot menselijk gedrag).

Smeets heeft inmiddels een indrukwekkende publicatielijst op zijn naam staan. Hij haalde ook verschillende prestigieuze subsidies binnen. Zo verwierf hij in 2009 van de NWO een VENI-beurs voor zijn onderzoeksvoorstel getiteld Thriving in the Face of Adversity. En in 2015 verwierf hij een NWO-VIDI subsidie voor zijn voorstel: Understanding Why Old Habits Die Hard Under Stress.

Smeets heeft ook bestuurlijk zijn sporen verdiend. Zo was hij onder meer vice-decaan onderwijs in Maastricht.

Tom Smeets (1978, Heusden-Zolder, België) studeerde Psychologie en behaalde in 2003 cum laude zijn masterdiploma aan Maastricht University. In 2007 promoveerde hij aan dezelfde universiteit op het proefschrift getiteld Stressing Memories, Acute Stress, Cortisol, and Pseudo-memories.

Mobiele versie afsluiten