Site pictogram Tilburgers.nl

Traverse gebouw één aan Reitse Hoevenstraat opgeleverd

Het eerste nieuwe gebouw van Traverse, ‘Gebouw Eén’ genaamd, is vrijdag 2 februari 2018 opgeleverd. De cliënten hebben ondertussen hun intrek genomen in Gebouw Eén, dat ligt aan de straatkant van de Reitse Hoevenstraat.

Het nieuwe woongebouw is ruimer en moderner dan het oude woongebouw. De eerste ervaringen van de cliënten zijn positief en zijn verwoord in een bijzonder lied dat tijdens de oplevering ten gehore is gebracht. De cliënten zelf hebben de gasten rondgeleid en lieten daarbij trots enkele kamers zien. Omwonenden worden op een later moment uitgenodigd om een kijkje te nemen in het nieuwe gebouw.

Cliënten hebben een eigen kamer met individuele douche en toilet, dat zorgt voor meer privacy en rust. Het biedt meer mogelijkheden in de begeleiding naar verantwoordelijkheid, zelfstandig- en zelfredzaamheid van cliënten. Een voorbeeld is de mogelijkheid voor cliënten om in de keuken zelf een gezonde, warme maaltijd te leren bereiden. In Gebouw Eén vinden cliënten een tijdelijke plek om te leren (weer) zelfstandig te wonen en leven.

Tiwos en Traverse herontwikkelen de komende jaren de locaties van Traverse aan de Reitse Hoevenstraat en de Gasthuisring. De nieuwbouw aan de Reitse Hoevenstraat bestaat uit vier woongebouwen. Nu Gebouw Eén klaar is gaat aannemer Hendriks Coppelmans verder met de sloop, nieuwbouw en renovatie van de andere drie woongebouwen. De werkzaamheden aan de Reitse Hoevenstraat gaan naar verwachting tot begin 2020 duren. Als de werkzaamheden aan de Reitse Hoevenstraat afgerond zijn, start de verbouwing aan de Gasthuisring.

Mobiele versie afsluiten