Site pictogram Tilburgers.nl

Trots vecht tegen windmolen

Windmolen in Luna, Heerhugowaard (@eneco)
Windmolen – Foto: Eneco

Een aanvraag om het bestemmingsplan van Vossenberg-Midden aan te passen, zodat het mogelijk wordt om een windmolen te bouwen, leidde in de raadsvergadering van 24 juni tot een tegen-voorstel van de Trots-fractie. Een week eerder, in de vergadering van de commissie ‘Vestigingsklimaat’ van 17 juni, had Trots al bezwaar gemaakt tegen deze windmolen.

Het belangrijkste argument was toen, dat het produceren van windmolens slecht is voor het milieu, omdat er giftig afval achterblijft. Hiervoor zijn op internet wel bronnen te vinden, zoals in een artikel van het Britse ‘Daily Mail‘ en wat genuanceerder in de Engelse Wikipedia. Maar in de motie die Trots inbracht was hun belangrijkste argument, dat een windmolen slagschaduw veroorzaakt, een bromgeluid maakt en om kan vallen op een bedrijfshal, wat het woon- en werkgenot in de omgeving verstoort.

Het voorstel van Trots was dan ook, om de windmolen overdag, tussen 6 uur ’s ochtends en 20 uur ’s avonds stil te zetten. Hierin stond de fractie alleen; niemand steunde dit voorstel.

Mobiele versie afsluiten