Site pictogram Tilburgers.nl

Twaalfde Dag van de Filosofie: ‘Mens en Techniek’

filosofiedag‘Mens en Techniek’ is dit jaar het thema van de Dag van de Filosofie. De Universiteit van Tilburg houdt dit evenement op zaterdag 12 april in Theater De Nwe Vorst aan de Willem II-straat.

April is de Maand van de Filosofie. Tijdens dit landelijk initiatief staan de vele facetten van filosofie op diverse manieren centraal. Een jaarlijks terugkerend hoogtepunt in deze maand is de Dag van de Filosofie.

Techniek wordt in de huidige maatschappij steeds belangrijker; de technologische mogelijkheden lijken eindeloos. Maar wat is de invloed van al deze veranderingen op de relatie tussen mens en techniek? Waar stopt de mens en waar begint de techniek? Op de Dag van de Filosofie wordt dit vraagstuk aan de hand van een aantal onderwerpen belicht.

Voorbeelden hiervan zijn de wijze waarop drones onze wereld veranderen, de invloed van techniek op onze democratie, ouder en gezonder worden door technologische ontwikkelingen in de gezondheidszorg en de inzet van smart-apparatuur voor veiligheid in de openbare ruimte.

quadrocopter-drones-met-camera
Drones uitgerust met camera’s

Een kleine greep uit de lijst met filosofen, schrijvers en andere denkers die zich op 12 april over bovenstaande onderwerpen buigen: Gerdi Verbeet, Susan Blackmore (Verenigd Koninkrijk), Jos de Mul, Coen Simon, Rinie van Est en René Munnik.

Deze dag met discussies, lezingen en reflecties wordt omlijst met diverse culturele activiteiten. Ook is er om 18.30 uur een Italiaans buffet. Dit kost 15 euro en reserveren is verplicht. Meer informatie over het programma is te vinden op www.dagvandefilosofie.nl. Kaarten zijn te koop via www.denwevorst.nl.

Mobiele versie afsluiten