Site pictogram Tilburgers.nl

Twee Tilburgse scholen zamelen 173 kleine elektrische apparaten in voor Wecycle

Leerlingen van basisschool De Zuidwester en montessorischool De Petteflet in Tilburg hebben 173 kleine elektrische apparaten ingeleverd bij de jaarlijkse scholenactie voor kleine elektrische apparaten van Wecycle. Deze apparaten worden nu optimaal gerecycled.

In totaal zamelden leerlingen van meer dan 180 scholen in heel Nederland 12.500 elektrische apparaten in. Wecycle organiseert de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Met de jaarlijkse inleveractie wil Wecycle kinderen leren dat afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) niet thuishoren in de vuilnisbak maar gerecycled moeten worden. De actie is onderdeel van het educatieve programma over recycling. In totaal zijn er bijna 2.000 scholen partner van Wecycle. Alle scholen die partner zijn van Wecycle kunnen gratis deelnemen aan de jaarlijkse inleveractie. Hiermee brengen ze de kennis over recycling in de praktijk. Door de apparaten in te zamelen, krijgen scholen een mooi cadeau: een boekenpakket of digitale camera.  Op het interactieve platform WecycleCity kunnen kinderen alles leren over recycling. Voor scholen is er gratis lesmateriaal beschikbaar. Meer informatie: wecycle.nl/city.

Voor elke school doneert Wecycle een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job. Deze stichting trakteert jarige kinderen waarvan de ouders geen geld hebben om hun verjaardag te vieren op een verjaardagsbox.

 

Mobiele versie afsluiten