Site pictogram Tilburgers.nl

Tweede European Social Innovation Week in de Spoorzone

social-innovation Van 15 tot en met 19 september wordt de European Social Innovation Week 2014 (ESIW14) gehouden. De week wordt voor de tweede keer georganiseerd in de Tilburgse Spoorzone en staat open voor alle sociale innovatieve initiatieven die kennis, ervaring en inspiratie willen delen. Ondernemers, overheden, onderwijs, maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven zijn welkom.

In die week zijn er elke dag lezingen en bijeenkomsten waar geïnteresseerden aan deel kunnen nemen. Elke dag staat in het teken van een bepaald thema. Op dinsdag is dat bijvoorbeeld ‘samen zorgen’, de vrijdag is gereserveerd voor het thema ‘samen leven’. Onderwerpen die tijdens deze week aan bod komen zijn onder meer:  wanneer werkt crowdfunding?, hoe creëer je de maximale impact van groen op gezondheid?, wat kunnen we samen doen om mensen met Alzheimer zo lang mogelijk thuis te laten wonen? En welke oplossingen kunnen we samen bedenken om uitgaansveiligheid te vergroten?

De Spoorzone is in de derde week van september de plek voor nieuwe vormen van samenwerking tussen mensen uit het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en de wetenschap. Het volledige programma staat op de website van de European Social Innovation Week 2014.http://www.esiw.nl

Social Innovation is een nieuwe manier van samenwerken tussen overheid, onderwijsinstellingen en ondernemers. Streven is dat deze samenwerking leidt tot nieuwe werkwijzen, nieuwe markten, producten en diensten. Het is de bedoeling dat de eindgebruiker ook bij de samenwerking wordt betrokken.

Aan de European Social Innovation Week werken onder meer mee: Alzheimer Nederland, Bibliotheek Midden-Brabant, CommunitySense, Cubiss, De Wever/DOT, DITSS, gemeente Tilburg, Hall of Fame, Hivos, Incubate, Indicia, Leefbaarheid@Brabant (provincie Noord-Brabant), Midpoint Brabant, Minase, MVO013, Nature Assisted Health Foundation, NHTV/Colin, Prins Heerlijk, Provincie Noord-Brabant, Stichting Ru van Rossem Huis, SHFT, SIVV, Social InnovationFabriek, Social Innovation Academy, Stichting Prisma, Tilburg Innovation Center, Tilburg University, Vitura en Zorgnetwerk Midden-Brabant.

Mobiele versie afsluiten