Site pictogram Tilburgers.nl

Tweede fiets-telweek in september van start

fietstelweekIn september wordt voor de tweede keer de nationale fietstelweek gehouden. Net als in september 2015 is het de bedoeling dat alle fietsbewegingen in kaart worden gebracht. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen fietsroutes worden verbeterd.

Wie mee wil doen heeft een fiets, een mobiele telefoon en de gratis Fietstel-app nodig. Onder de deelnemers worden 25 nieuwe fietsen verloot. fiets FTW-caferacer-dakota-red-2Over het gebruik van de auto en het openbaar vervoer is veel bekend. Maar over de meer dan 14 miljoen fietsers in ons land is veel minder informatie beschikbaar. Daarom wordt sinds 2015 elk jaar onderzocht hoe mensen zich op de fiets verplaatsen, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar
de grote vertragingen zijn. Hoe meer er bekend is, hoe sterker het fietsnetwerk in Nederland kan worden verbeterd.

De Fietstel-app kan worden gedownload in de Play Store voor Android telefoons en in de App Store voor telefoons van Apple.

fietstelweek appDe Fietstel-app registreert gedurende de Fiets-telweek hoe lang je op de fiets zit, welke route je rijdt, maar ook waar je lang moet wachten. De app herkent fietsbewegingen en meet alleen data als je je verplaatst. De app stuurt de gegevens automatisch naar de Fiets-telweek database.

De Fietstel-app wordt automatisch op 19 september geactiveerd en op 25 september om 00.00 gedeactiveerd. Je ontvangt zodra het onderzoek start een melding om je GPS en bewegingssensor aan te zetten.

Mobiele versie afsluiten