Site pictogram Tilburgers.nl

Tweede Nederlands Saxofoonfestival bij Fontys

Van 6 tot 15 januari 2020 zal aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten de tweede editie van het Nederlands Saxofoon Festival plaatsvinden.

Gerenomeerde saxofonisten en ensembles zoals Philippe Portejoie (Frankrijk), Lev Pupis (Slovenië), Pawel Guznar (Polen), Christoph Enzel (Duitsland) en het Raschèr Saxophone Quartet komen naar Tilburg. Naast masterclasses geven zij ook concerten, waarin zij een combinatie spelen van eigen repertoire en werken van Nederlandse componisten.

Natuurlijk geven ook de hoofdvakdocenten Paul Weiling, Ties Mellema en Andreas van Zoelen acte de presence.

Verder zijn er bijdragen van Maarten Ornstein en Leo van Oostrom, de nestor van de Nederlandse saxofoon. Van Tilburgse bodem is er het Kessels Saxofoon Kwartet, dat dit jaar zijn 20 jarig bestaan viert, en hier tijdens het festival voor de eerste keer bij stil staat.

Hoogtepunten zijn het concert door het Raschèr Saxophone Quartet als solist bij philharmonie zuidnederland op 8 januari in Concertzaal Tilburg, en het slotconcert op 15 januari in Paradox door RIOT.

De meeste concerten zijn gratis toegankelijk. Meer informatie en het volledige programma zijn te vinden op www.nederlandssaxofoonfestival.nl

Mobiele versie afsluiten