Site pictogram Tilburgers.nl

Uitbreiding winkelcentrum Heyhoef in mei van start

heyhoef-winkelcentrum-artist-impressionDe geplande uitbreiding van winkelcentrum Heyhoef gaat waarschijnlijk in mei 2015 van start.

In de zomer 2014 werd duidelijk dat ontwikkelaar MAB en Bouwinvest, eigenaar van de Heyhoef, het niet eens konden worden over de uitbreiding van het winkelcentrum. Dat betekende dat de oorspronkelijke plannen voor de uitbreiding niet door konden gaan. De afgelopen maanden is er druk overleg gevoerd met andere partijen om de plannen alsnog uit te voeren. Er komt een supermarkt Lidl XL van 2500 m2 en er komt 2400 m2 ruimte voor andere winkels. Welke dat precies zijn, is nog niet bekend. Rialto Vastgoedontwikkeling BV verzorgt de uitbreiding van het winkelcentrum in de Reeshof.

De start van de bouw staat gepland in mei 2015 en is naar verwachting het derde kwartaal van 2016 klaar. De nieuwe winkels gaan waarschijnlijk eind 2016 open voor het winkelend publiek.  De uitbreiding komt tussen de Kalenbergplaats en het Kalenbergpad. Daar ligt nu een tijdelijk parkeerterrein met betonplaten. Vlak voor de start van de bouw plaatst de aannemer hekken om het terrein. Hierdoor zijn tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar dan op dit moment.

heyhoefOm deze plannen uit te voeren is het nodig om het aantal parkeerplaatsen in het openbaar gebied uit te breiden. Daarom is de aanleg van een parkeergarage met 160 plaatsen voor het winkelend publiek een belangrijk onderdeel van het plan is. De garage komt onder het nieuwe deel van het winkelcentrum. Ook wordt een parkeerterrein met 100 vakken aangelegd in de groenstrook van de Kortgenestraat. Het ontwerp dat wordt gerealiseerd is eerder afgestemd met omwonenden. De gemeente start na de zomer met de aanleg van dit parkeerterrein. Het streven is om dit parkeerterrein in november 2015 in gebruik te kunnen nemen. Het ontwerp is gemaakt in overleg met omwonenden. De speelplek in de groenstrook verhuist naar een andere plaats. Het laden en lossen van de nieuwe supermarkt gebeurt inpandig, in een zogenoemd laaddock. Zo heeft de omgeving minder geluidsoverlast van vrachtwagens. Voordat de aanleg start, moeten de riolering en leidingen worden verlegd.

De gemeente heeft de benodigde omgevingsvergunning inmiddels verleend. De vastgoedontwikkelaar en de supermarkt realiseren de uitbreiding van Heyhoef. Samen met de gemeente organiseren ze een inloopavond op 2 maart tussen 19:30 en 21:00 uur in het wijkcentrum aan de Kerkenbosplaats. Bezoekers kunnen dan tekeningen en impressies bekijken. Medewerkers van de projectontwikkelaar, de supermarkt en de gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Meer informatie: projectleider Mia Verhoef via telefoon 013 – 542 86 47 en e-mail mia.verhoef@tilburg.nl.

Mobiele versie afsluiten