Site pictogram Tilburgers.nl

Uniek boek over Festival Mundial

Journalist Hans Rube (midden) en directeur Dre Stevens (rechts) van Gianotten ondertekenen onder het toeziend oog van Hans van Vugt hun overeenkomst voor de uitgave van het boek ‘Mijn Mundial’.

Geen enkel festival in Tilburg, Nederland of verre omgeving heeft de afgelopen drie decennia zulke warme gevoelens opgeroepen als Festival Mundial. Het festival koppelt cultuur aan internationale samenwerking en ontwikkelingshulp voor de armste landen.

Exact dertig jaar na de eerste editie van ‘Festival Mundial’ verschijnt het boek ‘Mijn Mundial’ bij uitgeverij Gianotten. Daarin kijken de mensen van het eerste uur terug, en laat de nieuwe directie zijn licht schijnen op de toekomst.

Het unieke document, met prachtige foto’s en niet eerder gepubliceerde feiten wordt geschreven door journalist Hans Rube, met ondersteuning van Hans van Vugt, de eerste directeur en oprichter van Festival Mundial. Het boek verschijnt bij de Boekenfabriek van Uitgeverij Gianotten.

In ‘Mijn Mundial’ wordt ook gezocht naar een antwoord op de vraag hoe we in een wereld in beweging moeten omgaan met ontwikkelingswerk. De toekomst van de internationale en culturele samenwerking van Nederland met de armste delen van onze wereld staat in deze verkiezingstijd immers zwaar ter discussie.

STX – steltdrummers op Festival Mundial

‘Mijn Mundial’ laat zien wat door een Tilburgs festival werd bereikt door ruimhartig te investeren in culturele projecten in bijvoorbeeld de sloppenwijken van Nairobi of de favelas in de armste delen van Brazilië. Persoonlijke verhalen van bezoekers, artiesten en medewerkers van het Festival Mundial omlijsten het geheel. De eerste directie, hun opvolgers en de huidige directeuren vertellen hun verhaal.

Daarnaast beschrijft Hans Rube aan de hand van tientallen gesprekken de ontstaansgeschiedenis van Festival Mundial, de jaren in het Leijpark en toont het boek de kleurrijke plaatjes van families die in het park genieten van muziek en spijzen.

Het boek verschijnt op 22 juni, twee dagen voor de 30-ste editie van het Festival Mundial in de Tilburgse Spoorzone.

Mobiele versie afsluiten