Site pictogram Tilburgers.nl

Ut Rooie Bietje

ut-rooie-bietjeLangs de Koningshoeven, ergens links als je in de richting van het gelijknamige klooster gaat, zie je als je goed oplet een klein wit bord met zwarte, wat scheve letters: Ut Rooie Bietje.  Vandaag zijn we er eens gestopt om te gaan kijken en daar hebben we helemaal geen spijt van. (Zie ook de Google-kaart)

Natuurlijk verbouwde groente en fruit

ut-rooie-bietje-aardbeiAchter een kleine ruimte die dienst doet als groentenwinkel en wat bijgebouwtjes met materialen ligt een hectare met de mooiste groente en bessenstruiken. Onder veel meer  worden sla, prei, radijs, spinazie peultjes, natuurlijk bietjes en nog veel meer daar op natuurlijke manier, dus zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest, verbouwd. Deze hectare is omgeven met echte, ouderwetse houtwallen waarin veel vogels uitbundig kwetteren.

Vrijwilligers

ut-rooie-bietje-bessenUt Rooie Bietje, dat al bijna 25 jaar bestaat, wordt grotendeels gerund door vrijwilligers en de verbouwde groenten en fruit worden verkocht via een aantal groentenwinkels in Tilburg en rechtstreeks in de winkel aan de Koningshoeven nr. 62 en via groente-abonnementen. Met een groente-abonnement ontvang je elke week tegen een vaste, afgesproken prijs, een krat met verse groente en fruit. Net geoogst, vers van de grond, zonder gif… Heerlijk!ut-rooie-bietje-venkel

Social Sofa en levende bank

Aangezien we er een project van hebben gemaakt om alle 1000 Bankjes, ofwel: ‘Social Sofa’s’ op de foto te zetten en op deze website te publiceren, wachtte ons nog een leuke verrassing. Denkend dat we met 34 bankjes tot nu toe alles hadden, komen we zomaar en geheel onverwachts het 35ste Bankje tegen! Natuurlijk moest die meteen op de foto, maar niet zonder de eerste en enige ‘levende bank’ van Tilburg!

ut-rooie-bietje-socialsofa ut-rooie-bietje-levendebank

De andere bankjes bekijken.

Mobiele versie afsluiten