Site pictogram Tilburgers.nl

Vandiekomsa streeft naar kwaliteit

 Top-1000-2013-logoIn de Top1000 aller Tilburgers van 2013 stonden wederom een aantal verrassingen. Eén ervan was Vandiekomsa die met de ‘Wijvendans’ op nummer 7 terecht kwam. De huidige bezetting van de groep bestaat uit Hein Augustijn – snaren, zang; David Cornelissen – snaren, zang, fluitjes; Marcel van Cuijk – contrabas; Ramon de Louw – zang, trommel; Maarten Roijackers – slagwerk. Tijd voor een nieuw gesprek.

 

Vandiekomsa-bandfoto
Vandiekomsa foto: Margot Roijackers

2013 was een vruchtbaar jaar voor de Tilburgse folk-band Vandiekomsa. Er waren optredens in Kaffee Lambiek, op Mundial, Elastiekfestival in Hilvarenbeek, Puur-festival, ‘Brabants moiste’ in Vught met een tweede plek, dialectfestival in Bergen op Zoom en een benefiet in Drunen voor het behoud van een boerderij. Ramon de Louw en Maarten Roijackers schuiven aan voor een gesprek in wijkcentrum In de Boomtak.

Ramon: “Het was eigenlijk een fantastisch jaar, 2013, maar we hebben nog grootse plannen voor dit jaar”.  Maarten: “Ja, onze doelstelling gaan we langzaam maar zeker halen”. Wat zijn de plannen dan? “Ramon: “zondag 9 februari is om 15:00 uur in Paradox de presentatie van onze nieuwe EP, die we gaan gebruiken als promotie voor festivals later dit jaar. Bovendien zijn we hard aan het werken aan een nieuwe CD, met nieuw werk, en een bredere bezetting, daar krijg je zondag ook wel een voorproefje van”.

Wat waren de mooiste ervaringen in 2013?  Ramon: “Voor mij het Elastiekfestival in Hilvarenbeek, fantastisch publiek en ook op een heel mooi plein, waar de roots van RK de Veulpoepers BV liggen. Het voelt heel goed om daar te spelen, en er is altijd een enthousiast publiek”.  Maarten vult aan: “Staande ovatie bij het Dialectfestival in Bergen op Zoom heeft heel veel indruk op mij gemaakt. We waren daar de afsluitende act van het festival, zoveel enthousiasme. Dat is waar we het voor doen”.

Wat zijn de verdere plannen voor dit jaar? Ramon: “We werken aan een nieuwe CD, met nieuwe opnames.  En hebben in Baarschot de EP opgenomen, omringd door schapen.” grinnikt Ramon.  Maarten: “De EP is een tussenstap naar de nieuwe CD die zeker voor de zomer zal verschijnen. We gaan ook werken met extra muzikanten en dat maakt onze muziek nog beter. We zitten nu op schema met het doel dat ik wil bereiken” lacht Maarten.

“Morgen in Paradox proberen we extra donaties binnen te halen om de CD te financieren. We houden ook een quiz dan, waarbij we de EP als prijs hebben. Kansloze quiz-vragen”. grinnikt Ramon. “Kom morgen maar kijken, de entee is gratis en je kunt vanaf 14:30 naar binnen.” besluit Maarten met een glimlach.

 

Mobiele versie afsluiten