Site pictogram Tilburgers.nl

Veertien Meiden uit Tilburg-West zamelen geld in voor project Jarige Job

Veertien meiden tussen de 13 en 17 jaar uit Tilburg-West organiseren op zaterdag 17 januari 2015 een spectaculaire dinnershow in MFA Het Kruispunt. Dit onder begeleiding van jongerenwerk R-Newt en voor het goede doel: de meiden zamelen met de dinnershow geld in voor het project Jarige Job van de Voedselbank.

De meiden komen iedere dinsdagavond bij elkaar om de dinnershow voor te bereiden. Deze avonden bestaan uit verschillende themabijeenkomsten (over gezonde voeding, bewegen en etiquette), diverse workshops van de chef-kok van Resto van Harte (bijvoorbeeld over snij- en kooktechnieken en het gebruik van verse ingrediënten) en andere voorbereidende activiteiten. Ook werken de meiden aan persoonlijke doelen en hoe ze deze via competenties kunnen inzetten tijdens het project. De meiden ontvangen een certificaat als ze dit traject succesvol afronden.

Dat de meiden zich maatschappelijk betrokken voelen én zich willen inzetten voor een ander, is ontstaan tijdens een bezoek aan de Voedselbank met jongerenwerk R-Newt. De meiden kregen een rondleiding en het project Jarige Job maakte veel indruk. Ruim 60.000 Nederlandse kinderen kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis te weinig geld is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeautje, hangen er geen vrolijke ballonnen en kunnen ze niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. Jarige Job maakt een eind aan dit verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen op een leuke dag. Jarige Job geeft geen geld, maar een verjaardagsbox met alles erop en eraan: versiering, traktaties voor de klas, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau.

Resto-van-HarteTijdens de dinnershow geniet u van verschillende liveoptredens van jonge talenten uit de wijk, afgewisseld met een heerlijk driegangenmenu. De meiden bereiden dit menu zelf zorgvuldig voor, onder begeleiding van de chef-kok van Resto van Harte. De dinnershow is een mooie manier om mensen uit de wijk samen te brengen voor een goed doel. Daarom hebben de meiden de Helping Hands Trofee in het leven geroepen. Deze trofee dragen ze tijdens de dinnershow over aan een andere buurtbewoner die zich graag voor iemand anders in wil zetten. Hopelijk wordt de trofee de komende jaar veelvuldig overgedragen!

Het complete project Helping Hands wordt samengebracht in een glossy. Traditioneel een modeblad voor vrouwen, maar de meiden geven er een eigen twist aan: onder andere met actuele thema’s waar meiden van hun leeftijd zich mee bezighouden. Maar ook met foto’s en verhalen van de dinnershow en workshops én met interviews met inspirerende buurtbewoners en vrijwilligers.

Eet, beleef en ervaar deze bijzondere avond met ons mee en help deze meiden geld in te zamelen voor Jarige Job. De dinnershow duurt van 18.00 – 20.00 uur. Volwassenen betalen 7,50 euro, kinderen tot 12 jaar 3,50 euro. Alle andere bijdragen zijn van harte welkom!

Aanmelden voor de dinnershow kan tot 11 januari bij jongerenopbouwwerker Maria Melis, via maria@r-newt.nl of 06 227 61 257. Iedereen kan mee-eten, er wordt rekening gehouden met allergieën, vegetariërs en halal. U vindt MFA Het Kruispunt aan de Sinopelstraat 1 in Tilburg-West.

UPDATE: 17 januari 20:30

R-Newt

 

Mobiele versie afsluiten