Site pictogram Tilburgers.nl

Verbouwing Emmapassage en -garage starten in 2019

In februari 2018 heeft de gemeenteraad toestemming gegeven aan het stadsbestuur om de Emmagarage te kopen van Wereldhave. Tijdens een door Wereldhave georganiseerde presentatie op 1 februari dit jaar, legde de vastgoedreus uit dat dit nodig was, zodat zij samen met de gemeente Tilburg kon beginnen met de verbouwing van de garage, de verbouwing van de Emmapassage, de verbouwing van Hendrikhof, het afbreken van een deel van de Hema en van de C&A en uiteindelijk de aanleg van het tweede deel van de Frederikstraat, tussen de Heuvelstraat en de Emmapassage.

Hendrikhof

Wereldhave overtuigde de raad met de uitleg dat de parkeergarage echt alleen in de zomervakantie kon worden verbouwd, zodat de ondernemers in de Emmapassage er zo min mogelijk last van zouden hebben. En uiteraard worden de winkeliers gecompenseerd voor gederfde omzet.

Maar nu blijkt toch dat de nood toch niet zo heel hoog was, want het project is uitgesteld tot begin 2019.

Eén van de redenen hiervoor is dat het uitwerken van het ontwerp voor de parkeergarage en het opstellen van de koopovereenkomst toch ingewikkelder bleken te zijn dan voorzien en daardoor meer tijd hebben gekost. Bovendien bleek de planning om al in juni 2018 te beginnen wat al te optimistisch. In ieder geval willen zowel de gemeente als Wereldhave niet dat winkeliers in de drukke feestmaand last hebben van de verbouwing en daarom is de de planning aangepast en start de verbouw van de parkeergarage in het eerste kwartaal van 2019.

De planning van de parkeergarage heeft ook effect op de bouw van het zuidelijk deel van de Frederikstraat rondom het Hendrikhof en Emmapassage. De eerste voorbereidende werkzaamheden, zoals het verleggen van kabels en leidingen, voor het bouwrijp maken van het huidige Hendrikhof zullen in september of oktober 2018 starten.

De nieuwe planning is daarmee als volgt:

Voor omwonenden en geïnteresseerden is er op dinsdagavond 3 juli van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond bij Cinecitta, Willem II-straat 29. Medewerkers van de gemeente, vastgoedbelegger Wereldhave en ontwikkelcombinatie Winkelrondje Tilburg B.V. zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Mobiele versie afsluiten