Site pictogram Tilburgers.nl

Verbreding fietspad ‘Bels Lijntje’ van start

Het Bels lijntje bij de Bredaseweg Foto: John Geerts

De gemeente Tilburg start maandag 16 september 2019 met het verbreden van het rode fietspad ‘Bels Lijntje’. Het gaat om het traject dat loopt van de Bredaseweg naar  het Roerpad, bij de onderdoorgang van de snelweg A58.

Naast de verbreding, komt er ook ter hoogte van de A58 een amfibieëngeleidings-/tunnelsysteem en een reewildraster.

Om het fietspad te kunnen verbreden moeten er op verschillende plaatsen naast het fietspad 66 bomen worden verwijderd. Tevens is er zo naast het Bels Lijntje ruimte voor een bijenlint om de biodiversiteit hier te vergroten. De omgevingsvergunning voor het kappen van deze bomen is verleend. Tevens worden er diverse bomen gesnoeid.

Foto: John Geerts

Het fietspad Bels Lijntje ligt op het traject van de voormalige spoorlijn Tilburg – Turnhout en vormt een belangrijke fietsroute in de regio.

Door de toename van het aantal fietsers voldoet de breedte van het fietspad niet meer. In verschillende fases wordt het hele fietspad op grondgebied van de gemeente Tilburg verbreed naar drie-en-een-halve meter.

Dit komt de veiligheid ten goede. Het gedeelte van het Zandeind in Goirle tot aan het Roerpad in Tilburg is in 2017 al verbreed. Het deel vanaf de inrit van hockeyvereniging HC Tilburg tot de spoorwegovergang is in 2018 gerealiseerd.

Tijdens de werkzaamheden is het deel waar gewerkt wordt aan het fietspad helemaal afgesloten. Het doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via het bedrijventerrein Katsbogten en de Blaak. Ook is er geen doorgaand verkeer mogelijk vanuit het Reuselpad, Schaapsgoorpad, Oude Rielsebaan en de Genderbaan.

Mobiele versie afsluiten